Зареждане...

Десетте най-изявени млади личности на България за 2016 година

by Petar Dyaksov, 23.02.2016  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

banner-JCI-10-youngest-people-2016(760x500)2

Десетте най-изявени млади личности на България за 2016 година

В България живеят изключителни млади личности, които посвещават живота си и доброволно даряват своето време на по-висши каузи. Те не се примиряват със статуквото и всекидневно работят за общото благо, за да може да живеем в едно по-добро общество. Те са пример за младите, но въпреки това, тях не ги показват по медиите всеки ден. Те са лидери в техните сфери на развитие и променят държавата ни всеки ден към по-добро, без дори да го осъзнаваме.

За втора поредна година имам честта да съм част от организацията на годишните награди „Най изявените млади личности на България“ (Ten Outstanding Young Persons – TOYP) на JCI Bulgaria. Целта на TOYP е формално да признание заслугите на хора, които изпъкват в определени области, и да отличи добри примери за подражание на младите хора в България и света.

А вие сещате ли се за такива хора? Ако познавате изявени и амбициозни млади лидери, сега е моментът да ги номинирате!

Номинациите ще се приемат до 25 март 2016 г., като номинираните трябва да са млади момчета и момичета между 18 и 40 години с българско гражданство и имат доказани постижения в една от 10-те категории:
  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината;

Победителите ще бъдат избрани от авторитетно жури, съставено от изтъкнати личности от различни сфери на обществото ни, които ще оценят участниците по определени критерии. Отличените млади хора, ще получат своите призове на официална церемония в София през месец май.

Победителите в конкурса на национално ниво ще бъдат номинирани за международното състезание, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в Квебек, Канада през есента на 2016 година.

През 2015 година София Калинова е сред 10-мата наградени на първите годишни награди „Десетте най-изявени млади личности на България“, отличена в категорията „Хуманитарно и доброволческо лидерство“.

По-късно бива отличена и на световно ниво и става част от „Десетте най-изявени млади личности на света за 2015 година“ като номинираните са над 200 кандидата от цял свят.

toyp-bulgaria-2015-dyaksov-sofia-kalinova-nagrajdavane-3

София Калинова и Петър Дяксов TOYP България 2015

Сред носителите на това отличие през годините са били Елвис Пресли, Джон Кенеди, Джеки Чан, Антъни Робинс и други световноизвестни личности.

Повече подробности за инициативата, категориите и изискванията може да намерите на официалния сайт на TOYP Bulgaria.

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone