Зареждане...

JCI търси най-изявените млади личности на България

by Petar Dyaksov, 17.04.2015  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

JCI България – част от “Международната младежка кáмара”, стартира за пръв път у нас световно известния проект “Ten Outstanding Young Persons” – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът има амбицията да се провежда всяка година и цели да отличи млади лидери, които изпъкват със своите качества в избрани от тях области и които могат да послужат за пример на младите в целия свят.

TOYP-JCI-Bulgaria-2015

Номинациите ще се приемат до 30 април 2015 г. чрез попълване на електронен формуляр. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината.

Първоначалната селекция на кандидатурите ще бъде извършена от екипа на JCI, съгласно поставените изисквания. Одобрените номинации ще преминат през оценката на специално жури, а десетте най-забележителни, преуспели и амбициозни млади хора, допринесли значително за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония.

Победителите ще бъдат номинирани и за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе в Каназава, Япония, по време на Световния конгрес на JCI през ноември тази година.

Повече подробности за TOYP Bulgaria, категориите и изискванията за номинация, можете да намерите на официалния сайт на програмата.

ЗА JCI

JCI Bulgaria е национален клон на Junior Chamber International – международна неправителствена организация обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Организацията работи по проекти свързани с бизнеса, обществото и културата, международната дейност и обученията. Това е една своеобразна школа, която превръща членове на организацията в изключителни професионалисти, успешни предприемачи и дейни лидери, като им дава възможност да разширят мирогледа си, докато променят света около тях.

JCI е създадена през 1944 година, в щата Мисури, САЩ и към момента има представителства в над 115 държави. В организацията членуват хората с идеи, за които креативността не е просто дума. Те създават и надграждат върху вече създаденото.

В България JCI съществува от 2010 година с локални секции в София, Пловдив, Варна и Русе. До момента има установени взаимоотношения с БТПП (Българска Търговско-Промишлена Палата), Уницеф, Президентството на Република България, AIESEC, СУ (Софийски университет „Св. Климент Охридски“), ВУЗФ (Висше училище по застраховане и финанси), големи компании от сферата на бизнеса, както и редица неправителствени организации.

ЗА TOYP

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г., като през годините концепцията за конкурса преминава през редица трансформации. От 1983 година наградите започват да се провеждат и в държавите, където има официални представителства на JCI. С наградата TOYP са отличени световно известни личности като Елвис Пресли, Джаки Чан, Джон Кенеди и Хенри Кисинджър.

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone