Зареждане...

Биографията на Тони Робинс

by Petar Dyaksov, 21.10.2019  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Tonny_R_BG_

Биографията на Тони Робинс

Антъни Дж. Робинс, още известен като просто Тони Робинс, е изумил и променил животите на милиони хора.Той е предприемач, житейски учител, гуру за самопомощ и автор на бестселъри. Известен е с книгите си за личностно развитие и със семинарите си, в които се стреми да направи хората по-позитивни, мотивирани и амбициозни. Тони Робинс се е срещал със стотици хора с невероятни и единствени по рода си истории и е съветвал успешни известни личности, политици, спортисти и изпълнители. Но неговата собствена история е също толкова завладяваща, както ще научите в биографията на Тони Робинс. 

Детство

Тони Робинс е роден в Калифорния през 1960 година. Той е най-голямото от три деца, но детството му не било лесно. Майка му е била пристрастена към наркотици и алкохол. Семейството му било бедно, нестабилно и насилствено. Като най-голямото дете, той е чувствал нуждата да предпазва брат си и сестра си от майка им и през по-голямата част от времето е имал ролята и на техен психолог. Родителите му се развеждат, когато той е на 7 години и по-късно майка му се омъжва повторно. На 17 години, Робинс вече работи, за да помага в издръжката на семейството. Той оставал след училище и работил като чистач и си намирал други работи през останалото време. Една от тях била да помага на хора, когато се местят.
Един ден, докато помагал на такива хора с изнасянето, той попитал собственика как е станал толкова успешен. Човекът му казал, че посетил семинар на Джим Рон, който променил живота му и на който научил толкова много, че решил да действа и да постигне целите си. На този етап, Тони Робинс вече мечтаел за това да бъде богат и успешен, искал да преобърне живота си и да помага и на други хора. Затова попитал собственика дали може да успее да го вкара в семинара безплатно, но той казал, че не би го направил, понеже някой като Тони не би го оценил. Все пак, Робинс решил да го посети. Печелил едва 40 долара седмично, а семинарът струвал 35 долара. Започнал да спестява и така изхарчил седмичната си заплата за едно единствено събитие, но именно това събитие му помогнало да стане човекът, който е днес.

Кариера, книги и семинари

Тони Робинс подходил към Джим Рон и поискал да работи за него, с което Рон се съгласил. Започнал да рекламира семинарите на Рон и наблюдавал начина, по който съветвал хората, поведението му и мненията, които им давал. Робинс продължил да работи върху себе си, учил поведенческа психология и развил свой собствен начин да помага на хората.
Скоро започнал да води свои собствени семинари, а през 1987 година написал първата си книга със заглавие Неограничена власт, която става бестселър в Америка. Тази книга помага на хората да превъзмогнат страховете си, да се научат да общуват ясно и да се грижат за здравето си и енергийните си нива.
През 1988 година, той пуска първата си реклама, чрез която започнал да промотира някои от продуктите си, като касетките му за самопомощ. Това му помогнало да получи широко обществено внимание, тъй като рекламата била видяна от милиони хора по телевизията.
Тони Робинс продължил да добавя нови подходи и дейности към семинарите си. Той изучавал Невролингвистично програмиране (НЛП), изкуството да убеждаваш, езика на тялото, различни видове хипноза и дори ходене по жарава. Всички тези неща били включени към семинарите му и участниците трябвало непрекъснато да общуват един с друг, като си правят масажи или работят в групи. Много скачане, викане и танцуване са още неща, които хората правят на семинарите му и днес. Те целят да вдигнат енергийните ни нива и да ни поставят в ментално състояние, в което сме мотивирани и готови да направим всичко.
Следващата му книга за личностно развитие е Събуди великана в себе си и е публикувана през 1991 година. Тя също има голям успех и е последвана от още две – Гигантски крачки(през 1994) и Бележки от един приятел(през 1995).
Тони Робинс не забравил мечтата си да помага на останалите хора и е част от много благотворителни групи и организации. Той вярва, че хората, които имат добро финансово състояние винаги трябва да се стараят да помагат на онези, които имат по-малко. Освен това той създава своя собствена фондация през 1991 година –TheTony Robbins Foundation. Тя има за цел да помага на хората в нужда – възрастни, гладуващи, бездомни, младежи, които имат неприятности, наркозависими и затворници. Фондацията иска да помага на хората да видят хубавите и важните неща в живота и да направят позитивни промени, които ще им помогнат да водят щастлив и успешен живот. Тази организация с нестопанска цел предлага продуктите си на стотици хора и помага за доставянето на храна, свежа питейна вода, книги и образователни материали.
Тони Робинс също така основава семинара Академия за лидерствопрез 1997 година. Този семинар продължава 4 дни и помага на хора да научат стратегии и способи, които самият Тони Робинс използва. Много хора се кълнат в семинарите му, събитията и книгите му, а репутацията, който си печели е все така безупречна и днес.
Много различни събития, шоута и програми канят Тони Робинс да бъде техен гост, включително и конференцията по Технология, Забавление и Дизайн (по-известна като TED). Той ставаглавният говорител там през 2007, където дава известната си реч:
Това видео нашумява масово и до 2012 година е 6-тото най-популярно представяне в TED.
Тони Робинс става съдружник с терапевта и учител Клоуи Маданес и заедно основават центъра Робинс-Маданеспрез 2009 година. Това е тренировъчно училище за коучинг, където можеш да се научиш да бъдеш лидер, да коучваш останалите и да им помогнеш да преобразят живота си.
В същата година Робинс основава и програмата си за Бизнес усъвършенстване. Тя има за цел да вдъхнови и научи бизнес собственици и лидери как да разрастват бизнесите си, да създават партньорства и да общуват със служителите си. Тони Робинс е главният говорител на това събитие, но има и други успешни гостуващи говорители и предприемачи като Питър Губер, Кийт Кънингам и Стийв Уин.

Награди и постижения 

Tonny_R_BG_2

Тони Робинс е уважаван, супер успешен и обичан човек. Лесно е да бъдеш привлечен към присъствието му, плътния му глас и способността му да говори и да спечели вниманието ти. Успехът му може да бъде измерен и в безбройните награди
и призове, които получава. През 1997 година, той е в списъка на престижната награда за Топ 10 Изключителни млади хора в света. Освен това, Форбс го номинират сред Топ 100 известни личности, бизнес пресата на университета Харвард го слагат след Топ 200 бизнес гурута, Accenture го наричат един от Топ 50 бизнес интелектуалци, а Американ Експрес – един от Топ Шест бизнес лидера в света.

Личен живот

Тони Робинс среща първата си жена Беки Дженкинс на един от семинарите си. През 1982 година те се женят. Беки има два брака преди това и три деца, които Тони Робинс осиновява. Бракът им трае 14 години и Робинс признава, че разводът, който имат през 2001 година е едно от най-трудните неща, които е трябвало да направи. Въпреки това, те решават, че ако останат заедно, ще си навредят повече.
През 2001 година Тони се жени за Сейдж, която е родена с името Бони-Пърл Хъмфри. Тя е бивша канадска актриса, която сега работи със съпруга си и пътува с него по повечето му семинари из целия свят. Двойката се жени на собствения си резорт Namale на островите Фиджи. Резортът им е един от най-високо оценените луксозни места на островите. Тони и Сейдж сега живеят във Флорида.
Робинс има син от бившата си приятелка Лиз Акоста, който се казва Джайрек Робинс. Той е роден през 1984 година и  днес също е коуч и учител по личностно развитие.
Тони Робинс често говори за значението на връзките ни с половинките ни. Той е застъпник на ясната комуникация, честността и разбирането. Като много други коучове, и той вярва, че истинският успех в живота включва и силна, здрава и изпълнена с обич връзка, в която можем да бъдем себе си.
Заетия му график, непрекъснатото пътуване и речи пред хиляди хора изискват много мотивация, енергия и посвещение. Робинс се кълне във воденето на здравословен начин на живот, диетата му включва много свежи плодове и зеленчуци и много тренировки. Също така практикува съзнателно мислене и медитация и преминава през различни процедури като криотерапия, за да се възстанови по-бързо.
Тони Робинс е докоснал сърцата на милиони хора. Той ги кара да се съсредоточат в собствената си сила и власт. Кара ги да осъзнаят, че да се самосъжаляват няма да ги доведе до никъде, а вместо това трябва да подобрят уменията си, начина си на мислене и здравето си. Чрез препрограмиране на мислите си, ние можем да пренапишем пътя си и да постигнем най-смелите си цели и мечти.
Освен всички хора, които успяват да го видят и да се вдъхновят от него на семинарите му, той съветва и много известни личности. Сред тях са Принцеса Даяна, Майка Тереза, Нелсън Мандела, Бил Клинтън, Доналд Тръмп и Джордж Буш. Опра Уинфри, Леонардо ДиКаприо, Серена Уилямс и Андре Агаси също са сред хората, коучвани от Робинс.
Семинарите му не са евтини, но почти всеки, който ги е посещавал казва, че са възможно най-добрата инвестиция. Личните му коучинг сесии често достигат цена от седем цифри. Въпреки това, Робинс е човек, който е изградил цяла империя от нищо. Той е работил здраво, не се е отказвал, борил се е и е продължавал  да се учи и да подобрява себе си, за да дава повече и на публиката си. Точно това е и силата на съзнанието ни – можем да постигнем всичко с много работа и малко помощ от хора като Тони Робинс.
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook14Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone