Зареждане...

Нестандартната благотворителна кауза или как да осигурим по-добър живот на изоставените домашни любимци

by Petar Dyaksov, 29.08.2014  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Написах настоящата статия в края на изминалото лято. Бях предизвикан от своя приятел да се включа в разновидност на популярната инициатива The Ice Bucket Challenge, чиято цел бе да обърне повече внимание на проблема с изоставените домашни животни. Като човек, който не само обича домашните любимци, но и притежава собствен лицензиран развъдник за кучета от породата самоед – Thracian Glory, нямаше как да отметна с лека ръка тази инициатива.

thank-you-EN

След многобройните изминали тенденции в социалните мрежи дойде ред и на тази – хората да се заснемат как се поливат с кофа студена вода. На видеото, което ще видите в статия, като собственик на развъдника за самоеди „Thracian Glory“, аз се включих в така нареченото Ice Bucket Challenge, но не за забавление или привличане на онлайн внимание, а за да популяризирам една добра кауза.

The Ice Bucket Challenge (известно и като ALS Ice Bucket Challenge) e кампания, свързана с едно болестно състояние, наречено амиотрофична латерална склероза (ALS). Основната идея е да се повиши осведомеността за рядката болест и да насърчи хората, да направят дарение, което ще подпомогне изследването й и намиране на подходящо лечение за страдащите от нея.

Началото на предизвикателството с ледената вода не е ясен, но през средата на 2014 година инициативата набра изключителна популярност чрез социалните медии, където участниците в Ice Bucket Challenge публикуват свои видеа с това как изливат кофа със студена вода върху себе си. По този начин се цели привличане на внимание към проблема с болестта. Включилите се в инициативата имат правото да предизвикат и други хора да направят същото в рамките на 24 часа. Тази мания, обзела целия свят, продължи цяло лято. Хората масово изливаха вода върху главите си – някои просто за да се забавляват и да добият популярност в социалните мрежи, докато други – за да се включат наистина в тази благородна инициатива.

Аз също се включих в подобна кауза, само че целта бе събирането на пари за бездомни животни. От името на своя развъдник за самоеди „Thracian Glory“ дарих 50 евро на Animal Rescue Sofia (ARS). Това e българска организация, която се стреми да оказва помощ на бездомните кучета и котки в беда и да намери дом за възможно най-много изоставени на улицата домашни любимци. Този приют се поддържа единствено и само от дарения, затова призовавам всички, които могат да помогнат, да се включат в добрата кауза за четириногите ни приятели. Събраните средства не само ще им осигурят по-добър живот, но и ще направят много семейства по-щастливи. Надяваме се, че онези от вас, които имат възможност, ще направят едно добро дело. Защото да си добър човек просто изисква капка желание и минута време, а не кофа със студена вода.

Повече информация, относно начините за дарение можете да намерите тук: http://arsofia.com/bg/dari/

Ето как вашето дарение би помогнало:

5 € Две кучета от Богров получават храна за една седмица
10 € Две поли-ваксини предпазват кутре от болести
15 € За месечните нужди на едно куче в Дома на пенсионера
20 € Една кастрирана женска котка, спасени десетки котенца
30 € Една кастрирана женска кучка, спасени десетки кученца
40 € Две инфекциозно-болни кутрета са спасени от болестта
50 € Едно пострадало куче получава ортопедична операция

 

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone