Зареждане...

„Най-изявените млади личности на България” TOYP 2017

by Petar Dyaksov, 14.01.2017  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

toyp-bulgaria-2017-apply-2

Конкурсът „Най-изявените млади личности” TOYP България 2017

Познавате ли млади, успели и вдъхновяващи личности? Или самите вие бивате описван като такава? Ако отговорите ви са положителни, продължавайте да четете.

България е изпълнена с млади, амбициозни и способни хора, които не само не се оставят да бъдат поднесени от масата и статуквото, но правят и всичко възможно да го променят и допринесат за положителните промени в света ни. Най-често те го правят незабелязано, не заради отплата и извлечени ползи, а заради личностното удовлетворение, израстване и допринасяне за положителната промяна в техния собствен и нашия общ свят. Те са положителен пример за по-младите и вдъхновяващ образец за поведение и трудолюбие. Въпреки това, отразяването на техните постижения често или не достига до медиите, или не е достатъчно задълбочено. Те съществуват и ние искаме да ги открием и покажем на България и света.

Затова съм щастлив да обявя, че заедно с екипа ми от JCI Bulgaria се стремим всячески да изкореним незаинтересоваността и да помогнем за популяризирането на добрия пример. За трета поредна година ние търсим да отличим десетте най-изявени млади личности на България. Световният проект – Ten Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”) има за цел всяка година да бъдат награждавани млади хора, изпъкващи с качествата си в определени области. По този начин не само ще се засили публичността и интереса към техните постижения и тези на младите като цяло, но и наградените ще могат да послужат за пример на други младежи по света. Десетимата победители ще бъдат избрани от авторитетно жури, съставено от изтъкнати и успешни личности в различни сфери, и ще получат своите призове на официална церемония в столицата.

Как мога да участвам?

Номинираните трябва да бъдат млади хора на възраст между 18 и 40 г., с българско гражданство и с доказани завидни постижения в една от следните категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  • Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  • Академични постижения или лидерство;
  • Културни постижения;
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  • Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  • Научни и/или технологични разработки;
  • Личностно развитие и/или постижения;
  • Иновации в медицината.

Освен това, десетимата победители ще бъдат автоматично включени в надпреварата и на международното състезание TOYP, където ще имат шанс да станат част от 10-те най-изявени млади личности в целия свят за 2017-та година.

toyp-bulgaria-2017-apply-1

Сигурен съм, че познавате много такива хора. Сега е моментът да ги номинирате! Номинациите се приемат до 23:59 часа на 15 март 2017 година.

Основите на TOYP са поставени в САЩ през 1938 година, като през годините сред отличените личности са се наредили Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Тони Робинс, Хенри Кисинджър и други.

Повече информация за категориите, изискванията, процеса и самия формат може да намерите:

До моментът за 2 години имаме 20 отличени млади личности от цяла България, с различни професии и от различни сфери на обществото ни. През 2015 година София Калинова бива отличена в категорията „Хуманитарно и доброволческо лидерство“, като на световно ниво и става част от „Десетте най-изявени млади личности на света за 2015 година“ като номинираните са над 200 кандидата от цял свят.Нека заедно да намерим и отличим новите най-изявени млади личности на България за 2017 година!

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook23Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone