ЗДРАВЕЙ, КАЗВАМ СЕ ПЕТЪР ДЯКСОВ.

Роден съм през 1989 година в един от най-старите градове в Европа – Пловдив. Моята най-голяма страст е в сферата на бизнеса, предприемачеството, маркетинга и личностното развитие. Обичам да уча нови неща и да провокирам себе си, да пътувам. Обичам и да допринасям за вдъхновението на хората около мен и да върша полезни неща, да посещавам лекции и обучения (както и да водя такива), да се развивам и да спомагам за развитието на младите в България, затова и посвещавам свободното си време именно на това.

Тук споделям интересни и полезни неща от онлайн и офлайн света. Добре дошъл в моето малко дигитално пространство.

МОИТЕ ПРОЕКТИ

SEOMAX.BG – 2019

През 2019 година Tendrik и дигитална агенция SEOMAX се обединиха и аз станах управляващ съдружник и маркетинг директор. SEOMAX е резултатно ориентирана дигитална агенция, предлагащи услуги свързани с онлайн реклама, маркетинг в социалните мрежи, SEO, уеб разработване, графичен дизайн и брандинг.

TIMEDIX.BG – 2018

Още от студент имам афинитет към скъпите маркови часовници. Това е и причината да стартираме Timedix – онлайн магазин с оригинални часовници на известни марки, където всеки може да закупи подбрани модели на достъпни цени. Компанията оперира в България, Гърция и други държави от Европейския съюз.

TENDRIK.COM – 2015

Tendrik е IT компания, която предлага цялостни уеб базирани решения като изграждане на уеб сайтове, онлайн магазини, дизайн и брандинг и изготвяне на стратегии за дигитален маркетинг за малки и големи бизнеси. Създадох и продължавам да управлявам фирмата не само с идеята за нейния успех, но и с ясната цел да предоставя шанс на младите хора с голям потенциал да развиват своите качества и умения – както личностни, така и професионални.

FRAGRANCES.BG – 2011

След неуспешен първи опит, през 2011 година създадох онлайн магазина за оригинални маркови парфюми Fragrances.bg. Неговата цел е да бъде най-добрата специализирана онлайн парфюмерия, предлагаща професионално обслужване и продукти на възможно най-ниски цени в Европа. До ден днешен е един от водещите български уебсайтове в своя бранш и оперира в Гърция и в Европейския съюз.

ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ

SEO

ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

FACEBOOK РЕКЛАМА

ОНЛАЙН ТЪРГОВИЯ

МАРКЕТИНГ ЧРЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ

МАРКЕТИНГ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

ОБРАЗОВАНИЕ

2012-2013

Aston University, England- MSc “International Business”

2009-2012

University of Essex, England- BSc “Business Management”

2003-2009

Гимназия „Паисий Хилендарски“, Пловдив – „Информационни технологии с немски”

PRESENT

БРАНДОВЕ, С КОИТО СЪМ РАБОТИЛ:

СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ

JCI (Junior Chamber International) е една от най-големите международни младежки неправителствени организации. Тя обединява млади, амбициозни и активни хора, работещи активно за реализацията на събития, инициативи, каузи и дейности, с цел подпомагане на развитието на младото поколение.

2017 – Аз заемах позицията на президент в JCI Bulgaria за 2017 година. През 2019 година бях удостоен с титлата „сенатор“ #77765, което ми дава право на доживотно членство в организацията. Заедно с екипа продължаваме ежедневните дейности по развитието на организацията, провеждането на различни събития и утвърждаването ѝ като една своеобразна школа, трансформираща членовете и участниците си в професионалисти, успешни предприемачи, дейни лидери и отговорни граждани. До момента съм участвал в организирането на много стойностни проекти в Пловдив и страната, като “Десетте най-изявени млади личности в България TOYP”, “Първи стъпки в бизнеса”, “Кутия за книги” и други.

Стартирайки с двудневен семинар в Пловдив по дигитален маркетинг през 2016 година, на който бях лектор, Digital4Plovdiv от година на година се трансформираше и организираше още по-големи и стойностни събития и конференции. 2019 реализирахме голямата конференция по дигитален маркетинг от серията Digital4Plovdiv и първото събитие извън града под тепетата и през следващите години реализирахме събития в 6 града в България. Началото на 2020 година официално бе дадено началото на Digital4 Foundation и Digital4Bulgaria, чиято мисия е популяризирането на дигиталните технологии и развитието на дигиталния бранш в България. Организиранe нa различни инициативи в подкрепа на бизнеса и образованието в България и чужбина.

През 2019 стартирахме конкурса за „Най-добри млади дигитални маркетолози на България“ - Digital Stars Мисията на Digital Stars е да промотира разнообразните кариерни възможности, които дигиталната сфера предлага на младите хора у нас, да представи различните типове специалисти и да покаже постиженията на млади таланти в сектора от цяла България. Участие в конкурса могат да вземат специалисти по дигитален маркетинг на възраст между 18-35 години, които уверено вървят по своя кариерен път и постигат успехи. До 2021 проведохме 3 успешни издания и наградихме 22 млади специалисти.

През 2019 година бях финалист и получих специално отличие в конкурса „Най-добър млад мениджър“ на България, организиран от фондация „Еврика“.

КНИГИ

ЛЕКТОР НА СЪБИТИЯ

Моите първи стъпки в бизнеса

Първи стъпки в бизнеса, 2020

3 Case Studies за български онлайн магазини през 2020

Digital4Plovdiv, 2020

Съвети за Facebook реклами за онлайн магазини

European Digital Week, 2020

Advanced SEO Masterclass

IAB Bulgaria, 2020

SEO POWER PANEL - Q&A

Digital PRO, 2019

SEO И КОПИРАЙТИНГ ПАНЕЛ

Digital4Plovdiv, 2019

УСПЕШНИ ПРАКТИКИ ЗА SEO НА ОНЛАЙН МАГАЗИНИ ПРЕЗ 2019

E-commerce Summit, 2019

МАРКЕТИНГ ВЪВ FACEBOOK И INSTAGRAM ЗА ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ

Bulgarian Digital Week, 2019

GOOGLE ANALYTICS И ПРАКТИЧЕСКИ НАСОКИ В ИЗМЕРВАНЕТО НА РЕЗУЛТАТИ В ОНЛАЙН МАГАЗИНИТЕ

E-commerce Success, 2019

КАК ДА ПОЗИЦИОНИРАМЕ НОВ ОНЛАЙН МАГАЗИН В КОНКУРЕНТНА НИША НА ПЪРВИ ПОЗИЦИИ В GOOGLE

Online Advertising Live Edition - SEO Panel, 2019

ДИСКУСИОНЕН ПАНЕЛ - "FROM LOCAL TO INTERNATIONAL MARKET"

Business Meets Culture – JCI Bulgaria National Convention, 2019

SEO И МАРКЕТИНГ ЧРЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ

Digital4Varna, 2019

ДИСКУСИОНЕН ПАНЕЛ “Х ФАКТОРЪТ НА ТВОЯ БИЗНЕС“

MarkeThinX CONF, 2019

ОСНОВИ ЗА FACEBOOK МАРКЕТИНГА

Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, 2019

7 НАЧИНА ЗА ЕФЕКТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА FACEBOOK И INSTAGRAM ЗА ХОТЕЛИ И ТУРОПЕРАТОРИ

Travel Academy, София, 2019

УПРАВЛЕНИЕ НА РЕПУТАЦИЯТА В ИНТЕРНЕТ

HR Summit 2019, Пловдив, 2019

КАК СТАРТИРАХ АГЕНЦИЯ ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Marketing Talks, Варна, 2018

КАК ДА СЪЗДАДЕМ УСПЕШЕН ОНЛАЙН БИЗНЕС

JCI Chisinau, Молдова, 2018

КАК ДА ПЕЧЕЛИМ ОТ INSTAGRAM

Indit BlackHat Conference, София, 2017

КАК УСПЕШНО ДА ПРОДАВАМЕ КОЗМЕТИЧНИ И ПАРФЮМЕРИЙНИ ПРОДУКТИ ОНЛАЙН

Digital4Plovdiv, Пловдив, 2017

МОИТЕ ПЪРВИ СТЪПКИ В БИЗНЕСА

Първи стъпки в бизнеса, Варна, 2017

УСПЕШЕН FACEBOOK РЕМАРКЕТИНГ ЗА ОНЛАЙН ТЪРГОВЦИ

eCommCongress, София, 2017

ПРЕДПРИЕМАЧЕСКА ДИСКУСИЯ: СТАРТИРАНЕ НА СОБСТВЕН БИЗНЕС

Business Week, Благоевград, 2017

ОБУЧЕНИЕ ПО ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ

eCommerce Day, SoftUni, София, 2017

МАРКЕТИНГ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Digital4Plovdiv, Пловдив, 2016

HOW DID JCI INFLUENCE MY LIFE?

Meet JCI Constanta, Констанца, 2016

КАК ДА СЪЗДАДЕМ УСПЕШЕН ОНЛАЙН МАГАЗИН

BizzLabs, Пловдив 2016

SEOБУЧЕНИЕ ЗА НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИ

BizzLabs, Пловидв, 2016

УСПЕШНО ЦЕЛЕПОЛАГАНЕ

Achiever’s Network, Пловдив, 2016

ПРОМЯНАТА КОЯТО ИСКАМ ДА БЪДА

Кариерен форум Плевен, Плевен, 2016

КАК ДА БЪДЕМ ПО-ЕФЕКТИВНИ И УСПЕШНИ

JCI Svishtov, Свищов, 2016

ОБУЧЕНИЕ ПО ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ

eCommerce Day, SoftUni, София, 2016

10 СТЪПКИ ЗА УСПЕШЕН ОНЛАЙН МАГАЗИН

BizzIT Кюстендил, Кюстендил, 2016

КАК ДА СЪЗДАДЕМ СТРАХОТЕН ОНЛАЙН МАГАЗИН?

BizzIT Pleven, Плевен, 2015

МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗА МЕН

Още от ранна детска възраст съм си се представял като собственик на бизнес и никога не съм имал желанието да работя на висок пост за голяма чуждестранна фирма или корпорация. Според мен успешната кариера е изразена в това да не подам нито едно CV за работа в живота си, а вместо това да работя с хора с добри CV-та. Аз искам да работя и да развивам личните си умения, за да мога успешно да осъществявам своите настоящи и бъдещи начинания и проекти, помагайки на други хора да направят същото.

Като дете моят модел за подражание е бил баща ми. Откакто се помня, родителите ми са се занимавали със собствен бизнес. Израснал съм покрай фирмата им и съм бил свидетел от първо лице как една организация се управлява и развива с времето. Мисля, че именно дейността на родителите ми е предначертала моето настоящо и бъдещо професионално призвание – това да бъда предприемач.

ХОБИТА

Прекарвам голяма част от времето си в посещаване или водене на различни семинари, лекции, конференции и обучения. Така не само вдъхновявам себе си и се развивам, но и опитвам да помогна на другите да постигнат същото.

Тенисът е моя страст и един от любимите ми начини да прекарвам времето си. С него не само се поддържам във форма, но и се уча на дисциплина и спокойствие. Тенисът е начинът, чрез който разтоварвам напрежението и събирам нови сили.

Горд стопанин на 3 четириноги, пухкави и усмихнати създания – самоедите Сами, Арису и Ейнджъл. Самоедите са изключително интелигентни и мили, затова смело мога да кажа, че животът ми е много по-цветен и добър, откакто те са в него.

DMCA.com Protection Status
TOP