Зареждане...

10 бизнеса с по-малко от 2000 лева капитал

by Petar Dyaksov, 05.05.2015  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Казват, че в България няма почва за бизнес. Казват, че са ти нужни много пари, за да развиеш своя компания. Аз, обаче, бих дръзнал да поспоря с всички песимисти, които вярват на тези твърдения. Ще ви представя 10 бизнеса, които могат да се започнат с бюджет по-малък от 2000 лева, и се надявам, че ще ви накарам да се позамислите дали не е време и вие да направите своята първа стъпка към създаване на успешна бизнес инициатива.

calculator-178127_19201. Стани част от финансовите пазари

Те станаха толкова популярни, че много хора, без да усетят, от хоби превърнаха трейдването в свой основен източник на доход. След като определите бюджета си – и 1000 лв. са напълно достатъчни – преценете дали искате да сте трейдъри, или пък желаете да направите нещо по-креативно. Просто се превърнете във финансов съветник на начинаещ играч на пазара.

2. Създай свое мобилно приложение (app)

Знаете ли, че в Америка вече дори студентите и учениците печелят от тази бизнес идея? С нарастването на смартфон потребителите се увеличава и използването на мобилни приложения, а очакванията за растящия тренд са той да продължи още дълго време. Ако не можете да създадете сам мобилно приложение, потърсете някоя малка IT компания или програмист на свободна практика (freelancer), което би ви струвало между 1000 и 2000 лева. Останалите средства може да вложите в онлайн реклама или да инвестирате в блог или лендинг страница, за да натрупате по-голяма аудитория.

3. Дропшипинг

Най-лесно е директно да се присъедините към търговската мрежа на eBay, въпреки че в днешно време все повече компании предлагат опцията за дропшипинг на своите партньори. Дали ще отделите 1000, или 2000 лв е ваш избор, но по-голямата сума ще ви даде по-добър старт, тъй като ще можете да поемете по-голям обем от стока, която, на свой ред, да продадете за повече пари. Единствените разходи, които са свързани с това бизнес начинание, са свързани с таксите за публикуване на стоките или за създаване на онлайн магазин, в който директно да ги качите.

4. Сватбена агенция

В изпълненото в динамика ежедневие трудно ни остава време да планираме важните моменти в живота си, като например сватбата. Все повече хора се обръщат към сватбени агенции, които да организират дълго мечтания ден. Такава агенция можете да откриете и вие, с не повече от 2000 лв., които да разпределите за малък офис, каталози и книги с интериорни и декоративни решения и изграждане на корпоративен уебсайт.

5. Консултантска фирма

Без значение кой е вашият личен талант или умение, можете да го използвате в помощ на хора, които го нямат. С други думи, имате възможност да станете личен правен асистент на голям бизнесмен, консултант по европроекти, консултант по овладяване на емоциите (ако сте завършили психология), съветник в сферата на личните взаимоотношения между хората… Трябва ли да ви припомним за личността на Наталия Кобилкина? Тя изгради голяма част от кариерата си именно на този принцип и не напразно я наричат маркетинг гуру.

6. Почистваща фирма

Обадете се на всички ваши познати и приятели, на които им е писнало да бъдат безработни, да работят някъде без трудов договор или за невероятно ниска заплата и си изградете свой собствен експертен екип по хигиената. Дори да не успеете да привлечете индивидуални клиенти в началото, повярвайте, фирмите и офисите ще се редят на опашка за вас, защото напоследък Инспекцията по труда се е активизирала и не оставя нито една компания без глоба за лоши работни условия.

7. Личен системен администратор

Всички ползват компютър днес – дори възрастната жена от съседния вход, която едвам изкарва кучето си на разходка. Но никой не разбира всичко от компютри и ако вие имате базови познания, можете да печелите пари, като инсталирате и преинсталирате устройства, премахване вируси и т.н. С помощта на сайтове като https://www.elance.com/ или https://www.odesk.com/ можете да намерите клиенти и да администрирате уебсайтове или различни фирмени системи срещу заплащане.

8. Копирайтър

Имате уникален литературен талант или сте завършили филология? Е, интернет обществото има нужда от вас, защото копирайтингът стана незаменима част от онлайн бизнеса изобщо!

9. Хотел за домашни любимци

Когато наближат празничните сезони, лятото или зимата, туристическият бранш се активизира. Тогава се активизирате и вие като собственик на къща за домашни любимци, които да приютявате и отглеждате през времето, когато техните стопани са на почивка! Бизнесът ви може да се разрасне като започнете да предлагате допълнителни груминг услуги (подстригване, ресане, къпане).

10. Интериорен дизайнер

За това ще са ви нужни добър професионален курс по интериорен дизайн, малко търпение, докато трупате опит за без пари и евентуално красив офис с нестандартни мебели, където да посрещате своите клиенти! Всичко друго ще се поема от самия клиент, така че тази бизнес идея определено си заслужава!

Поне част от тези идеи допадна ли ви? Повярвайте, освен тези десет, съществуват и още много други бизнес идеи, които могат да се стартират със скромен бюджет! Успех!

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone
  • Погребална Агенция Авона Бурга

    Брейв Браузър, е с подобна задача, с единственото условие, че трябва да гледаш рекламите, /които нормално ти се предлагат в Хром и не ти плащат за това/ Новата технология на Брендън Айх бивия шеф на мозила.