Зареждане...

Форматът “Първи стъпки в бизнеса” стана национален

by Petar Dyaksov, 06.05.2017  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

first-steps-cover photoФорматът “Първи стъпки в бизнеса” стана национален

„Първи стъпки в бизнеса“ се разпространява вече в Пловдив, София и Варна. След 6 успешни издания на събитието в град Пловдив и едно в град Свищов (тази година) с JCI Bulgaria организираме 2 пилотни издания в София и Варна и седмо издание в Пловдив на една и съща дата този месец Май. За първи път тази година, на 13 Май, „Първи стъпки в Бизнеса“ ще се проведе в национален мащаб паралелно в трите най-големи български града, а по-късно през годината се очаква в Бургас и Плевен!

 „Първи стъпки в бизнеса“  е събитие, което цели да срещне опитни предприемачи и хора от бизнеса със студенти и млади професионалисти от различни сфери, които искат да научат повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес в България.

Изключително щастлив съм, че вече има няколко примера с хора, запалили се от събитието и вече успешно стартирали собствен бизнес. Това ни дава мотивация и надежа да продължаваме да правим това, което правим и да се опитаме да го разпространим, за да достигне до колкото се може повече хора в България. Един от тях е моят приятел Ивайло Стефанов и настоящ колега в JCI Plovdiv, който след едно такова събитие, взима решението да основе неговата ИТ компания тук в България. Друг пример са Иванина, Йоана и Таня от Зелена Работилница, които след третото ни издание в Пловдив, правят важната крачка да стартират бизнес свързан с приготвянето на здравословни храни.

Моите първи стъпки

Тази година за пръв път ще взема ролята на лектор на първото издание във Варна, където ще разкажа малко повече за моите първи стъпки в бизнеса, които се случваха паралелно със създаването на самия формат. Когато организирахме първото издание в Пловдив през март 2014, аз все още работех като мениджър в компанията на родителите ми. В момента управлявам уеб агенцията Tendrik и съм съосновател в 3 други бизнеса.

Три години по-късно, шест успешни издания в град Пловдив и едно в град Свищов, събитието е достигнало до около 900 човека. Успехът на формата идва от идеята да се насърчи предприемаческия дух в младите хора, който очевидно не липсва. Някои от участниците научават нови и интересни истории, а други събират смелост да направят техните първи стъпки в бизнеса. Събитието в Пловдив е имаше подкрепата на Община Пловдив, като част от оперативна програмата „Пловдив за Младите“ през 2016, и спонсори през годините, които са вярвали и продължават да вярват в идеята.

От моя гледна точка, това събитие променя съдби (със сигурност промени моята) и съм изключително благодарен на колегите ми от JCI Plovdiv, JCI Bulgaria, всички хора, лектори, партньори, спонсори, медии, доброволци, посетители, които са допринасяли за осъществяването на това ценно за мен събитие. Надявам се да има още много, много издания на този формат.

Къде ще се проведе?

Пловдив /13.05.2017/ – Дом на културата „Борис Христов“ /вход: свободен/ – https://www.facebook.com/events/704332896358355/

София /13.05.2017/ – Академия IT Steps /вход: 20 лева и свободен за JCI членове/ – https://www.facebook.com/events/805704232916062/

Варна /13.05.2017/  – Икономически университет – Варна /вход: свободен/ – https://www.facebook.com/events/1408404762552592/

Повече информация за събитията : http://fsb.jci.bg/

Прочети за предходните събития от този формат:

Първи стъпки в бизнес 6 – Пловдив

Първи стъпки в бизнеса 5 – Пловдив

Първи стъпки в бизнеса 4 – Пловдив 

Първи стъпки в бизнес 3 – Пловдив

Първи стъпки в бизнес – Пловдив /началото/

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook28Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone