Зареждане...

Първи стъпки в бизнеса 4

by Petar Dyaksov, 30.11.2015  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Първи стъпки в бизнеса 4 – безплатният семинар по предприемачество в Пловдив

FSB4-Cover-Photo-Final-2

За четвърти път аз и екипът ни от JCI Plovdiv събра много млади хора със силен интерес към предприемачеството на 28-ми ноември 2015г. в „Технически университет София“ – филиал Пловдив.

Един ден, 5-ма лектори и зала, побираща над 200 човека – това беше една прекрасна възможност за директен контакт с опитни предприемачи, завързване на нови запознанства и най-вече вдъхновение. За всяко издание на „Първи стъпки в бизнеса“ до момента, каним различни лектори, изминали дълъг професионален път и готови да дават ценни практически съвети на мотивирани бъдещи предприемачи и бизнес ентусиасти.
Спонсори на събитието бяха IT фирмата 
Tendrik и фирмата за екологични храни Булдара. Благодарение на спонсорите, събитието е изцяло безплатно за участниците и се надяваме и за напред да остане такова.

До момента, в четирите издания на „Първи стъпки в бизнеса“ са присъствали над 600 млади хора, някои, от които са присъстват на формата, от неговото създаване. Целта на „Първи стъпки в бизнеса – 4“ бе да покрие различни аспекти от стартирането и развитието на успешен бизнес, от основаване на дружество, през мениджмънт, медии, предприемаческото мислене и провалите като неразривна част от успеха на един човек.

Георги Държанлиев

Думата „невъзможно“ трябва да се премахне от речника!“

Благодарение на първият от лекторите – Георги Държанлиев, се докоснахме до правната страна при регистрацията на собствен бизнес. Той ни представи много от плюсовете на това да основеш фирма, сдружение и фондация. Неговият съвет към младите хора беше, винаги да мислят в перспектива, да следят юридическите норми и да не се регистрират своя бизнес като ЕТ (Едноличен търговец).

Константин Василев

Аз не продавам паркет, а изкуство.“

Константин Василев – собственик на ЛИА ДИЗАЙН, ни показа как имплементира личното отношение в своя бизнес и как нито една позиция не е за подценяване. Той и екипът му продават много повече от паркети – те продават удобство и креативност. Константин предпочита да работи с онези хора, които имат желание за развитие, уважават клиентите си и винаги се стремят да подобрят тяхното изживяване по време на пазаруване.

Лалка Златанова

Дарик е третото ми дете!

Лалка Златанова – главен редактор и мениджър на Дарик радио и представител на NetInfo за град Пловдив. В нейната презентация, тя наблегна на това как се прави онлайн медиен бизнес, като сподели част от своя богат опит в медийния и журналистическия бранш.

Ивайло Христов

Целта е някъде там, но трябва да действаш, за да достигнеш до нея.“

Ивайло Христов, основател на Komfo – един от най-известните инструменти за маркетинг и планиране в социалните мрежи и предпочитан партньор на Facebook, разкри препятствията, пред които се е изправял, в управлението на човешките ресурси. Той сподели колко трудно е да освободиш някой от длъжността му, без да накърниш неговото достойнство и без да го караш да се съмнява в неговите умения. Според думите му, успешен човек е онзи, който постоянно се стреми да покорява нови върхове, както да расте професионално, така и личностно. Важно е да се „заслушаме в знаците на Вселената“, защото когато един бизнес не е достоен за инвестиция, предприемачът зад него трябва да преразгледа първоначалните си планове, да е гъвкав и да извърши нужните промени.

Симеон Прусийски

Опитайте се да грешите безопасно“

Последният лектор на семинара беше Симеон Прусийски – създател на първата IT академия в Плевен – Webrika. Той разказа за вдъхновяващите провали на известните световни предприемачи. По неговите думи пътят към успеха и пътят към провала са в една и съща посока – тази на действието. Той препоръча да се проваляме на безопасно място, което даде много мотивиращ завършек на деня.

Следващото издание на „Първи стъпки в бизнеса“, ще се организира през март/април 2016 в Пловдив. Успоредно с това, през 2016 ,плануване да разпространим този формат и в други градове като Бургас, Плевен и Свищов, за да може то да достигне до още по-голяма аудитория и да вдъхновява повече бъдещи млади предприемачи в България.

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone