Зареждане...

Оптимизиране на дейността във фирмата като средство за предоставяне на по-качествено и ефективно обслужване

by Petar Dyaksov, 10.09.2014  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

оптимизирана фирмена дейност

Иновативните процеси и подобряването на дейността в една фирма са основополагащи фактори за предоставяне на по-ефективна и по-ефикасна услуга на крайните потребители. Истината е, че вътрешнофирмената оптимизация не само може да доведе до по-добро обслужване на клиентите, но и значително може да намали разходите, да спести много работно време, да подобри координацията между служителите и да предостави възможност за допълнителни услуги, които да повишат добавената стойност на фирмата. От друга страна такъв тип промени могат да се окажат доста скъпи и сложни за прилагане, периодът за внедряване и адаптация може да е прекалено дълъг, привикването към новия процес може да е труден и в крайна сметка съществува вероятност промените да не донесат исканите резултати. Ако една промяна не носи допълнителна стойност на фирмата, то тя е излишна! Затова преди да решите, че се нуждаете от оптимизация или промяна, трябва да се замислите сериозно дали тя реално ви носи стойност.

През лятото на 2014 година, в моята фирма „Венера Козметикс“ оптимизирахме дейността чрез смяна на складовият софтуер с цел по-доброто интегриране на всички работни процеси. В резултат на това фирмата подобри своите складови и логистични операции и успя да въведе нови функционалности най-вече в своя онлайн магазин. Ако една промяна не носи допълнителна стойност на фирмата, то тя е излишна!Въпреки че предишният софтуер бе създаден специално за нуждите на фирмата преди цели 10 години, измененият фокус на нашата дейност, както и новите по-бързи и по-лесни за употреба предложения на пазара, обусловиха нуждата от промяна. Но най-важният фактор за тази промяна бе невъзможността на складовата програма да бъде интегрирана (свързана) с нашия онлайн магазин – fragrances.bg. Поради тази причина наличностите се променяха ръчно, което водеше до редица неточности. За по-малки онлайн търговци това не би било проблем, но когато имаш над 3000 продукта и искаш да предложиш доставка на следващия работен ден, трябва сериозно да се замислиш за подобрения.

Като цяло процесът не беше нито лесен, нито плавен или бърз, тъй като ни отне около 3 месеца да приложим новата складова програма и да започнем да работим нормално с нея. Също така не беше и никак евтин, понеже освен разходите по закупуване и внедряване на софтуера, бе необходимо и закупуването на нов хардуер. Въпреки всичко смея да твърдя, че тази промяна бе изключително важна, тъй като не само направи процесите във фирмата по-бързи и по-лесни, но и ни помага да пестим време и усилия от допълнителна административна работа в онлайн магазина, давайки ни възможност да мислим за още повече нови методи за повишаване на продуктивността ни и увеличаване на добавената на услугите, които предлагаме.

За да разберете повече за повишеното качество на услугите в нашия онлайн магазин, което промяната на складовата ни програма ни позволи да предоставим на нашите клиенти, можете да прочетете статията, която публикувах в нашия официален фирмен уебсайт. Такъв тип публикации са от изключително значение за корпоративния имидж, понеже информират клиентите за настъпилата промяна и по-добрата услуга, която ще получат в бъдеще.

Прочетете повече на: http://veneracosmetics.com/novini/optimizirane-na-deinostta/

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone