Зареждане...

Първата безплатна е-книга за парфюми е факт

by Petar Dyaksov, 11.08.2016  read-time  { content|word_count } мин
Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Парфюмите от А до Я - Венера Козметикс

Парфюмите от А до Я – Венера Козметикс

Преди 5 години не съм си и представял, че първата книга, на която ще бъда автор, ще е свързана с парфюмерийния свят. Но ето че, след близо 9 месеца усилена работа, десетки редакции, корекции и допълнения, книгата „Парфюмите от А до Я“ – Вашият гид в света на марковата парфюмерия, е вече факт. Главният стимул за мен беше силната вяра, че когато придобиеш познания в дадена област, трябва да ги споделиш с останалите. До голяма степен това е и причината „Парфюмите от А до Я“ да се предлага напълно безплатно.

Историята

Всичко стартира 2014 година, когато с Христина Димитрова започнахме да работим заедно по блога за маркови парфюми на Венера Козметикс. Желанието ни да предприемем това начинание беше продиктувано от липсващата информация (или изключително оскъдната такава) на български език от света на парфюмите. Последвалият голям интерес ни провокира да пишем и правим все по-задълбочени анализи и изследвания за парфюмерийната индустрия. Това, което започна като идея за събиране на достатъчна информация за парфюмерийния свят и предоставянето ѝ на читателите, се превърна в нещо много по-голямо. Вървейки по този път, ние образовахме и себе си, натрупвахме все повече знания, а съответно и качествено съдържание в блога. Вдъхновени от непрестанното нарастване на аудиторията, сметнахме, че логичното продължение е да съберем цялата тази, а и още много нова информация и да я издадем под формата на книга.

За книгата

С Христина се постарахме книгата да бъде максимално информативна и достъпно написана за нашите читатели. Идеята ни беше тя да служи като прозорец към необятния свят на уханията, предоставящ нови знания и любопитни факти; да даде възможност на читателите да се запознаят в дълбочина с парфюмната индустрия и да получат отговор на всички задавани от тях въпроси, свързани с нея. Не сме оставили на заден план и големите имена в бранша и техните истории, описващи техния път към успеха.

В началото ентусиазмът измести реалната представа, че писането и издаването на книга е всъщност трудоемко и понякога досадно (когато бива прието като задължение) начинание, което отнема доста време. Но не мога да скрия, че това начинание не би било възможно без помощта, предоставена ни от нашите близки. Христина, опираща се на дългогодишния си опит като копирайтър и редактор, всъщност свърши голяма част от писането. От друга страна, съм изключително благодарен и на екипа си от Tendrik – Божидар Янков и Ивелина Начева, които извършваха нееднократно редакции и корекции по книгата. А благодарение на Вера Пицева, на която ѝ се наложи да стане експерт по Adobe InDesign за много кратък срок от време, книгата изглежда толкова прекрасно.
Фактът, че книгата вече е реалност ме кара да се чувствам горд. Надявам се всички читатели да надникнат с интерес в развитието на парфюмерийната индустрия и да приложат всички полезни съвети, свързани с използването на парфюмите.

Къде може да я намерите?

Книгата се разпространява онлайн и може да бъде свалена безплатно от: http://veneracosmetics.com/parfumite-a-do-y/
Очаквайте печатното издание и информация за разпространението му съвсем скоро.

Petar Dyaksov

Petar Dyaksov

Казвам се Петър Дяксов и съм дигитален предприемач, онлайн маркетолог и мениджър. Поне в по-голямата част от времето. Често приемам роли и на лектор, блогър и организатор на различни инициативи. Научи повече за мен тук.

Share on Facebook116Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Email this to someone