Зареждане...

За мен

by Petar Dyaksov, 25.03.2015

ЗДРАВЕЙ, КАЗВАМ СЕ ПЕТЪР ДЯКСОВ.

Роден съм през 1989 година в един от най-старите градове в света – Пловдив. Моята най-голяма страст е в сферата на бизнеса, предприемачеството, маркетинга и личностното развитие. Обичам да уча нови неща и да провокирам себе си, да пътувам. Обичам и да допринасям за вдъхновението на хората около мен и да върша полезни неща, да посещавам лекции и обучения (както и да ги водя), да се развивам и да спомагам за развитието на младите в България, затова и посвещавам свободното си време именно на това.

Тук споделям интересни и полезни неща от онлайн и офлайн света. Добре дошъл в моето малко дигитално пространство.

МОИТЕ ПРОЕКТИ

SEOMAX.BG – 2019

През 2019 година Tendrik и дигитална агенция SEOMAX се обединиха и аз станах управляващ съдружник и маркетинг директор. Tendrik остана брандът ни за международния пазар.

TIMEDIX.BG – 2018

Още от студент имам афинитет към скъпите маркови часовници. Това е и причината да стартираме с моя съдружник Timedix – онлайн магазин с оригинални ликвидационни часовници на известни марки (Timedix), където всеки може да закупи стилен аксесоар на много по-ниска от пазарната цена.

SEMANDO.COM – 2017

Заедно с една прекрасна амбициозна дама решихме да създадем онлайн бутик за бижута SEMANDO, специално подбрани за младите дами, търсещи приключения и блясък във всеки един момент от деня.

TENDRIK.COM – 2015

Tendrik е IT компания, която предлага цялостни уеб базирани решения като изграждане на уеб сайтове, онлайн магазини, дизайн и брандинг и изготвяне на стратегии за дигитален маркетинг за малки и големи бизнеси. Създадох и продължавам да управлявам фирмата не само с идеята за нейния успех, но и с ясната цел да предоставя шанс на младите хора с голям потенциал да развиват своите качества и умения – както личностни, така и професионални.

FRAGRANCES.BG – 2011

След неуспешен първи опит, през 2011 година създадох онлайн магазина за оригинални маркови парфюми Fragrances.bg. Неговата цел е да бъде най-добрата специализирана онлайн парфюмерия, предлагаща професионално обслужване и продукти на възможно най-ниски цени в Европа. До ден днешен е един от водещите български уебсайтове в своя бранш и оперира в Гърция и в Европейския съюз.

Натрупах опита си в сферата от семейната ни фирма „Венера Козметикс“. Още от 13-годишен помагам за развитието ѝ – заемал съм позиции складов работник, шофьор, продавач-консултант, до мениджър.

ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ

SEO

ДИГИТАЛЕН
МАРКЕТИНГ

FACEBOOK
РЕКЛАМА

ОНЛАЙН
ТЪРГОВИЯ

МАРКЕТИНГ
ЧРЕЗ
СЪДЪРЖАНИЕ

МАРКЕТИНГ В
СОЦИАЛНИТЕ
МРЕЖИ

ОБРАЗОВАНИЕ

Aston University, England-
MSc “International Business”

2012-2013

2009-2012

University of Essex, England-
BSc “Business Management”

Гимназия „Паисий Хилендарски“,
Пловдив – „Информационни технологии
с немски”

2003-2009


БРАНДОВЕ, С КОИТО СЪМ РАБОТИЛ:

КНИГИ

През 2016 година заедно с Христина Димитрова написахме първата българска книга за уханния свят на парфюмите – „Парфюмите от А до Я“. Книгата е първа по рода си, разпространява се безплатно и представлява своеобразен гид в света на марковата парфюмерия. В нея сме се постарали да дадем отговор на всички често задавани въпроси, свързани с марковите парфюми, като не сме оставили на заден план и полезни съвети и интересни факти, които позволяват да надникнем зад завесата на една от най-печелившите индустрии в света. Може да я намерите тук.

ЛЕКТОР НА СЪБИТИЯ

7 начина за ефективно използване на Facebook и Instagram за хотели и туроператори

Travel Academy, София, 2019

Управление на репутацията в Интернет

HR Summit 2019, Пловдив, 2019

Как стартирах агенция за дигитален маркетинг

Marketing Talks, Варна, 2018

Как да създадем успешен онлайн бизнес

JCI Chisinau, Молдова, 2018

КАК ДА ПЕЧЕЛИМ ОТ INSTAGRAM

Indit BlackHat Conference, София, 2017

КАК УСПЕШНО ДА ПРОДАВАМЕ КОЗМЕТИЧНИ И ПАРФЮМЕРИЙНИ ПРОДУКТИ ОНЛАЙН

Digital4Plovdiv, Пловдив, 2017

Моите първи стъпки в бизнеса

Първи стъпки в бизнеса, Варна, 2017

Успешен Facebook ремаркетинг за онлайн търговци

eCommCongress, София, 2017

Предприемаческа дискусия: Стартиране на собствен бизнес

Business Week, Благоевград, 2017

Обучение по електронна търговия

eCommerce Day, SoftUni, София, 2017

Маркетинг в социалните мрежи

Digital4Plovdiv, Пловдив, 2016

How did JCI influence my life?

Meet JCI Constanta, Констанца, 2016

Как да създадем успешен онлайн магазин

BizzLabs, Пловдив 2016

SEOбучение за непрофесионалисти

BizzLabs, Пловидв, 2016

Успешно целеполагане

Achiever’s Network, Пловдив, 2016

Промяната която искам да бъда

Кариерен форум Плевен, Плевен, 2016

Как да бъдем по-ефективни и успешни

JCI Svishtov, Свищов, 2016

Обучение по електронна търговия

eCommerce Day, SoftUni, София, 2016

10 стъпки за успешен онлайн магазин

BizzIT Кюстендил, Кюстендил, 2016

Как да създадем страхотен онлайн магазин?

BizzIT Pleven, Плевен, 2015

МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗА МЕН

Още от ранна детска възраст съм си се представял като собственик на бизнес и никога не съм имал желанието да работя на висок пост за голяма чуждестранна фирма или корпорация. Според мен успешната кариера е изразена в това да не подам нито едно CV за работа в живота си, а вместо това да работя с хора с добри CV-та. Аз искам да работя и да развивам личните си умения, за да мога успешно да осъществявам своите настоящи и бъдещи начинания и проекти, помагайки на други хора да направят същото. Като дете моят модел за подражание е бил баща ми. Откакто се помня, родителите ми са се занимавали със собствен бизнес. Израснал съм покрай фирмата им и съм бил свидетел от първо лице как една организация се управлява и развива с времето. Мисля, че именно дейността на родителите ми е предначертала моето настоящо и бъдещо професионално призвание – това да бъда предприемач.

ХОБИТА

Прекарвам голяма част от времето си в посещаване или водене на различни семинари, лекции, конференции и обучения. Така не само вдъхновявам себе си и се развивам, но и опитвам да помогна на другите да постигнат същото.

Тенисът е моя страст и един от любимите ми начини да прекарвам времето си. С него не само се поддържам във форма, но и се уча на дисциплина и спокойствие. Тенисът е начинът, чрез който разтоварвам напрежението и събирам нови сили.

Горд стопанин на 3 четириноги, пухкави и усмихнати създания – самоедите Сами, Арису и Ейнджъл. Самоедите са изключително интелигентни и мили, затова смело мога да кажа, че животът ми е много по-цветен и добър, откакто те са в него.